lauantai 13. joulukuuta 2014

Halpaa ruokaa: nuukailijan makkarapannu

Aloitan blogissani postausten sarjan, jossa jaan edullisten ruokien reseptejä. Ideana on, että näitä ruokia mix & matchaamalla pitkin viikkoa (+ edullisten aamu- ja iltapalojen kera) on mahdollista toteuttaa kuukauden ruuat alle sadalla eurolla - olettaen, että asut yksin.

Ensimmäinen on - mikäs muukaan - kuin makkarapannu eli tutummin pyttipannu. Tällä reseptillä teet satsin, joka kestää yksin elävän taloudessa kolme päivää - annoksen hinnaksi tulee ylöspäin pyöristäen yhden euron verran, kun asioit lidlissä ja valitset edullisimmat vaihtoehdot. Hernemaissipaprikaa jää yli noin puolen pussin verran -> säilyy pakkasessa seuraavaa pyttipannua varten - tai voit heittää jonkin soosin tai riisin joukkoon seuraavaksi kokatessa.

Nuukailijan makkarapannu
3-4 annosta, valmistuksen hinta: alle 3 euroa (Lidl), valmistusaika noin puoli tuntia

Ei kovin mediaseksikästä ruokaa - mutta sitäkin herkullisempaa!

Tarvitset:

- Perunoita n. 500-600g
- Uunilenkkipaketin
- Yhden kevytkerman
- Hernemaissipaprikaa n. 200-300 g
- Ison sipulin
- Tilkan öljyä paistamiseen ja mausteita makusi mukaan.

1. Pistä perunat, sipulit ja uunilenkit palasiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja heitä kuutioidut perunat paistumaan. Sekoittele välillä.
3. Noin kymmenen minuutin paistamisen jälkeen nakkaa makkaranpalat sekaan. Jatka välillä sekoittelemista.
4. Kun setti on ruskistunut jonkin verran, lisää sipuli. Sekoittele edelleen. Aikaa on kulunut nyt noin 20 minuuttia.
5. Lisää hernemaissipaprika. Laske lämpö noin keskitasolle. Kun hernemaissipaprika on sulanut, lisää kevytkerma ja mausteet.
6. Laske lämpö pienelle tasolle. Anna makkarapannun muhia niin, että suurin osa kermasta imeytyy perunoihin.
7. Testaa, onko perunat kypsiä. Pienen vetäytymisen jälkeen valmista syötäväksi!

Bon appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti